Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Bagettek virslivel töltve....

2012.05.11. 08:40 | margit2 | 10 komment

.

.

Tegnap vacsorára virslivel töltött bagetteket sütöttem. Mivel nem volt kovászom, így a receptben szereplő élesztő mennyiségét 3 dkg-ra növeltem az 1 dkg helyett.... Ugyanis a 20 dkg kovász pontosan 2 dkg élesztőnek felel meg. Tökéletes lett. Kapós is volt este. Mivel én csak megkóstolni mertem a friss bagettet, most reggelire ettük meg a maradékot a férjemmel... Lesz ennek is ismétlése, mert nagyon finom volt így is!

A receptje megtalálható itt: ... Kovászos bagett ( ... most kovász nélkül! )

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr526030814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételital 2012.05.11. 22:32:47

Ezt a receptet továbbítom a nővéremnek, mert mostanában a kovász a mániája. :D

margit2 2012.05.12. 07:03:45

Iluska! Sok sikert hozzá! ... Finom is tud lenni vele! Majd számolj be róla, ha elkészítette, oké! %razz%

marisom 2012.05.12. 18:13:39

Ez finom kovásszal és kovász nélkül is! Nagyon guszta így vacsora időben épp egyet csak úgy elcsennék, és minden bűntudat nélkül befalnám és jól is esne!:-)

margit2 2012.05.12. 19:49:45

Hihi... Nekem is jól esett! ... és nem is volt lelkiismeret furdalásom sem... %mrgreen%

marisom 2012.05.15. 14:35:02

Ez a baj én is lelkiismeret furdalás nélkül eszem, azt néha meg nyögök:-) Na de, kelt tészták a gyöngéim.

margit2 2012.05.15. 18:57:58

Én is így voltam sokáig, de már nem merek nagyon sokat enni ám! %wink% ... Aztán tudod, hogy mekkora önuralomra van ehhez szükségem.... Egy virslis bagettet csak kétszeri nekifutásra ettem meg... %razz%

amerika24 2012.05.17. 21:31:04

...nagyon finom...én is csináltam már ilyent, de nálunk ezt "kutya pulóverben "-nek hívják....igaz, csak nálam, mert a receptet egy távoli rokontól kaptam még régebben, és ott így fordítanák le szó szerint...

margit2 2012.05.17. 21:36:32

Igen ezt is nevezik többféleképpen... Ki hol és hogy ismerte meg. ... Tény, hogy nagyon finom tud lenni! %wink%

evimami 2012.05.18. 17:43:20

Ma jöhetne vacsira!

margit2 2012.05.18. 18:45:47

Én is tudnék enni ma is, de már nincsen... Ma más dolgom volt... szezámmagos kockákat is sütöttem, de tettem rá lenmagot és köménymagot is... Ezt előre is meg lehet sütni, másnap, sőt harmadnap is finom puha marad! Majd hozok fotót! %razz%
süti beállítások módosítása