Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sós rudak...

2013.04.13. 19:30 | margit2 | 8 komment

.

Tegnap délután kipróbáltam Rozinak egy sós receptjét, amihez szalalkálit használt... Ez izgatott, mert én eddig a sós rudakat mindig vagy élesztősen, vagy sütőporral, esetleg szódabikarbónával összeállítva sütöttem... Igaz, hogy sütés közben eléggé szúrós az illata a szalalkáli miatt, de az kiszellőztethető utána... Viszont tényleg finom lett a végeredmény.

Vittem magammal ma délelőtt Győrbe is, hogy anyukám is megkóstolhassa, mert Ő sem sütött még eddig így... Nem régen értünk vissza.... Örültem, mert Neki is ízlik!

A receptje megtalálható itt: .... Sós rudak

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr436030722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata... 2013.04.13. 21:53:53

szalalkálit még sosem használtam!! szerintem én maradok a régi jól bevált élesztős,illetve sütőporos verziónál:D

amerika24 2013.04.14. 07:20:58

Még én sem hallottam sósat sütni szalagáréval, de biztosan könnyűvé varázsolhatta...látom a képen mennyire ropogós, piros...ennivalóan gusztusos...

margit2 2013.04.14. 08:11:36

Kata! Én nem tudtam volna megállni, hogy ne próbáljam ki... Az íze tökéletes lett, és az állagával sincsen gond. De a sütés közben keletkező "illata" miatt inkább nyáron sütök legközelebb... A szódabikarbónás szerintem jobb a sütőpornál! %wink% Viszont a citromszelethez is szalalkálét használok, azt nagyon nagyon imádjuk! Azt máskor is azzal fogom csak sütni, mert az úgy tökéletes! %razz% Te még azt sem sütöttél? .

margit2 2013.04.14. 08:15:10

Amerika! Éppen tegnap írta Ilona, az egyik másik kedves fórumozóm nálam, hogy Ő is szeret szalalkálival sütni sósat. Meg is ígérte, hogy majd beírja a saját receptjét ... Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a 2 recept között a különbség... %eek% .

kata... 2013.04.14. 18:11:23

Nem sosem sütöttem még szalalkálival,abban sem voltam biztos,hogyan kell írni:D

margit2 2013.04.14. 18:16:38

Kata! Én már több, mint 30 éve sütöm a citromszeletet, főleg ünnepi alkalmakra. Jó, mert napokkal előbb meg lehet sütni. Sőt kell is, mert másnap és harmadnap már finomabb is, mivel a tésztának puhulnia kell! %wink% De most megsúgom, hogy annak ellenére, hogy már ilyen régóta is használom, én is kimentem, és megnéztem a zacskón, hogyan is kell pontosan írni... %mrgreen% .

skyppy 2013.04.14. 18:25:49

anyukám sütött sokszor vele, gyors és kiadós sütikék, vasárnap délutánra a mindig éhes kölyköknek.-)

margit2 2013.04.14. 20:12:26

Én a férjem nagyijától kaptam a citromszelet receptjét még fiatalasszony koromban, amihez kell a szalalkáli... Hú de régen is volt már... amikor először sütöttem vele... %wink%
süti beállítások módosítása