Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Ez a korai őszibarack már megérett...

2008.08.02. 08:39 | margit2 | 16 komment

.
Még jó, hogy tegnap megnéztem... Úgyis csak pár szem maradt a fán, mert a legnagyobb ága letört az egyik nagy viharnál.... De isteni finom, és ez koraibb érésű, mint a másik... Ma leszedem a mararékot is... Azért látszik a színén is, hogy ez másfajta!   
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr716031308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dédike 2008.08.02. 09:52:45

Margitkám itt is rohadtúl meleg van. A dédinek kerestem volna tököt, de még senkinek sincs, csak ígéret, hogy amint lesz azonnal hozzák.Jó étvágyat a barackhoz. Az én fáim tönkre mentek, mert nem bírtam már a permetezést.Legyen szép napod, és jó főzöcskézést.

Szomor 2008.08.02. 11:21:36

Ezt is létráról szeded?:)

Szilvi 2008.08.02. 11:26:29

Kedves Margitka! Én csak most találtam rá a blogjára, mivel a diós csiga sütési idejére voltam kíváncsi, amúgy már ki is sült és isteni lett. Még valamikor 2007-ben tett fel diós csigát a net-re, de kíváncsi lettem és belelapozgattam az előzményekbe is. Szóval csodálatosan néznek ki a "Művei", amit talán hiányoltam - és ez nem kritika, csak éppen számomra kényelmesebbé tenné az azonnali kipróbálást -, hogy az elkészített ételek, sütik receptjeit nem találtam sehol. Aztán láttam egy kommentbe, hogy valahol fent vannak a neten. Esetleg nem lenne-e rá lehetőség, hogy az étel mellé egy linket tenni, ami rávisz arra az oldalra, ahova beírja az elkészült étkek receptjeit. Így egyszerűbben rá lehetne találni és gyorsabban kipróbálni. Persze, ha ez nem megvalósítható, akkor utánakeresek a neten, mert tényleg nagyon ínycsiklandozóak még a képek is. Üdvözlettel: P. Szilvia

Gizi 2008.08.02. 11:40:23

Margitka ezek a barackok is gyönyörűek, és látszik hogy biztossan nagyon fincsik. A Szomor azt hiszi hogy te mindíg a létra tetején állsz????

ametiszt 2008.08.02. 14:00:47

látszik ,hogy más,de ez is gyönyörű féle....biztosan isteni ma leszedtem 19 db fügét,és kitettem kosárba,hogy majd lefotózom közben kimentem a piacra és mire hazajöttem,a gyerekek felfalták,egyetlen árva szem maradt belőle,de hatalmas és méz édes,idén nagyon fini a füge :-)

margit2 2008.08.02. 14:28:37

Manólány! Mi is csak tavasszal permetezzük le a barackfát. %wink% Szomor! Ezért csak úgy odanyúltam. %smile%

margit2 2008.08.02. 14:29:47

Szilvi! Először is a neten én Mindenkivel tegeződök! ... A berakott sütikről, ételekről ezen az oldalon: http://kiprobaltrecik.try.hu/ mindig megtalálod a receptet is. De ha itt megkérdezed, akkor én szívesen a pontos rámutató linket is beteszem ide Neked! %biggrin%

margit2 2008.08.02. 14:31:57

Gizi! Pedig tényleg nagyon ritkán szánom rá magamat a létrázásra... %smile% Ametiszt! Akkor én bizony most irigykedem, mert nekem még zöldek a fügéim... %sad%

dédike 2008.08.02. 18:00:20

KITIKKADTAM, MÁR KI SEM MEREK MENNI.

M 2008.08.02. 19:34:45

Jó, hogy eltérő időben érnek, mert így sokáig van finom friss barack! :)

margit2 2008.08.02. 20:19:18

Dédike! Mi kimentünk, de bizony főleg a fák alatt voltunk.... %wink% M! Azért túl sokáig nincsen, mert az elsőn, mivel letörött a főága, kb. összesen 12 db volt.... A másikon van elég sok, de még kicsi a fa, és nem olyan nagyok még a barackok.... De a lényeg, hogy van! %razz%

nori321 2008.08.03. 14:47:22

én is imádom a barackot!!főleg a szőrőset!!!nem tudom miért,de az nekem finomabb!!!!a mamám meg mindig meghámozza.nem értem minek.de én fiszont a hús bőrétől undorodom!!ffffffffúúúújjjj!!!!de további szép napoTTTpusszika!

margit2 2008.08.03. 16:30:39

Nóri! A barackot, ha jól meg van mosva, akkor nyugodtan megeheted "szőrösen"!... Sok vitamin van a barack héjában! (Megsúgom Neked, hogy én sem eszem meg a bőrét a húsnak... %lol% )

Kati 2008.08.03. 17:15:06

Ez fehér húsú fajta Margitka? Vettem is kettőt....:-)

margit2 2008.08.07. 12:48:55

Igen, nagyon jóízű! %razz%

Broda József 2009.03.07. 14:50:58

Tisztelt Margitka! Szeretném az idén kipróbálni az ökörszív paradicsomot, ezért vásárolnék magot. Amennyiben hozzá tud juttatni, kérem írjon. Cím:brodajozsef@freemail.hu Üdvözlettel:Broda József
süti beállítások módosítása