Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Utolsó befőzés....

2008.10.01. 19:28 | margit2 | 20 komment

.
Ma ebben a szezonban azt hiszem, hogy utoljára fűszeres paradicsomlét főztem...  Nem hiszem, hogy a zöld paradicsomok még tömegével beérnének... A mai főzésbe bőven tettem bazsalikomot, borsikafűvet, zellerlevelet és rozmaringot is. Jó erősen fűszeres lett, ebből majd csak ízesítésre használok az ételekbe!
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr826031275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klarissz 2008.10.01. 20:11:21

Jó is az főzéskor!

margit2 2008.10.01. 20:14:08

Igen, azért is álltam neki, pedig már nem sok kedvem volt hozzá... %wink%

ansa 2008.10.01. 20:37:22

Robim ma evett először paris krumplit...nem lesz a kedvence

margit2 2008.10.01. 20:49:45

Azért ha keveset is evett belőle, kell hogy ilyent is kapjon néha! %wink%

Kati 2008.10.01. 20:55:44

Ami nem érik be tedd el Amerika 24 es savanyúnak. Karfiol, sárgarépa , káposzta, kis dinnye, minden mehet bele két hétig.

M 2008.10.01. 21:12:44

Jól hangzik! :)

margit2 2008.10.01. 21:21:00

Kati! Nálunk a fiaim nem eszik meg savanyúnak. Ezért már nem is csinálok... M! Az ételekbe pedig tényleg nagyon jó tud lenni! %razz%

dédike 2008.10.01. 21:42:54

Zöld paradicsomot csalamádé közé is szoktuk bele vágni. Mi a Manólánnyal szeretjük.

Blue Ocean 2008.10.01. 22:12:15

Szép éjt!:-) Puszillak!

ametiszt 2008.10.01. 23:06:17

húúúúúú,ez a rengeteg bazsalikom! imááádom!

margit2 2008.10.02. 07:55:45

Dédike! A csalamádét is szeretjük, de én inkább a mártások híve vagyok az ételek mellé. Például imádjuk a meggymártást, a kapor mártást... %razz% Blue! Köszi, jó nagyot aludtam. %wink% Ametiszt! Nekem is a bazsalikom a kedvencem! %biggrin%

Gizi 2008.10.02. 07:56:21

Biztosan nagyon fincsi lett, igen jól néz ki a színvilága. Szép, és csőtörés mentes napot kívánok!!

margit2 2008.10.02. 08:17:29

Köszi! %smile%

Móni 2008.10.02. 17:02:26

Margitka, ha paradicsomsalátát készítek, akkor a bazsalikomot aprítsam bele, jó apróra? Mindig csak halogatom a kipróbálását. Csak kevés bazs-ot tegyek bele? Nagyon erős, aromás?

margit2 2008.10.02. 18:06:57

Móni! Én egy kis csokorral apróra vágok és azt szórom rá! Valóban nagyon aromás, csak , ha szeretitek akkor tegyél rá! Mi imádjuk! %smile%

Szomor 2008.10.02. 21:18:30

A felsorolt fűszerek közül egyedü a zeller igazán kemény hatásairól hallottam idáig! Hallottam! és nem tapasztaltam! Sajnos :( És mire jó a többi, A borsika az jó csaj ?:)

Móni 2008.10.03. 09:20:39

Köszönöm Margitka, igazad lett. Egész keveset tettem bele és máris megváltozott az ízhatása!

margit2 2008.10.03. 20:29:06

Szomor! Fűszer és gyógynövény vonalon még nagyon sok hiányosságod van! %lol% Móni! Azért remélem, hogy ízlik! %wink%

lakoma1 2008.10.04. 22:15:24

Pizza tetejére is jó lesz ez a fűszeres paradicsom ízesítésnek:)

margit2 2008.10.05. 08:02:08

Igen, igazad van Gyöngyi! %wink%
süti beállítások módosítása