Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Dagasztás nélküli fehér kenyér 1,5 órás kelesztéssel...

2009.01.29. 15:34 | margit2 | 18 komment

.
.
Ez a kisérletem is a dagasztás nélküli kenyerek sorába tartozik. Az édekessége, hogy itt már a kelési idő is csak 1,5 óra.
.
A recept megtalálható: .... Dagasztás nélküli tönköly fehérkenyér ... Én tönköly liszt helyett BL 80-ast tettem bele....
.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr976031198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julika 2009.01.29. 16:31:05

A fánkhoz visszatérve: a belseje nem szép könnyű volt, hanem olyan mintha sűrű lenne a tésztája. Erre mondták azt, hogy sok volt a kelesztés. De te is így kelesztetted.

Julika 2009.01.29. 16:31:49

Ez a kenyér gyönyörű!!! De én már nem próbálkozom ilyennel, mert elment a kedvem a sütögetéstől a kudarc miatt....

Klarissz 2009.01.29. 16:46:34

Tyűha! A pékek is irigykedhetnek! Ők nem tudnak ilyet...

margit2 2009.01.29. 16:55:07

Julika! Ennél a fánk receptnél bizony 3-szor kell pihentetni... De valamit biztos, hogy rosszul csináltál, sajnálom, hogy nem tudom megnézni... Azért szerintem ne add fel, tudod, hogy gyakorlat teszi a mestert! %wink% A kenyérsütéssel nekem is először kudarcaim voltak, de nem adtam fel.... Most már örülök neki! %smile%

margit2 2009.01.29. 16:56:01

Klarissz! Ők másmilyent tudnak! %lol%

amerika24 2009.01.29. 17:09:37

De nagyon szeretem a friss, meleg kenyeret!!! Nagyon formás, szinte érzem az illatát!:)

margit2 2009.01.29. 20:12:18

Igen, ez nálunk is nagyon tetszett, jóízűen falatoztunk belőle... Én csak 1 szeletkét mertem enni, pedig nagyon fini... %wink%

Aranyhal 2009.01.30. 06:10:27

Nagyon szépen néz ki! Ügyes vagy Margit! :):)

Manólány 2009.01.30. 06:36:48

Ez fantörpikus. Lehet vasárnap mikor több időm van kipóbálom. Legyen szép hétvégéd.

margit2 2009.01.30. 09:09:13

Aranyhal! Pedig csak össze kell keverni a hozzávalókat, kelni hagyni kb. 1,5 órát, utána a forró sütőben sütni egy hajtogatás után... Tényleg nincs vele sok meló! Próbáld meg, ha van kedved! %wink% Manólány! Hajrá! .... Szerintem ezt nem is lehet elrontani! %smile%

ansa 2009.01.30. 14:31:10

Én ma lecsóshúst készítettem rizzsel apának, de a lentebb látható mezítlábasból lenyelnék párat!

margit2 2009.01.30. 14:39:45

Ancsa! A finom lecsóshús után bizony, hogy jól is csúszna! %razz%

M 2009.01.30. 19:48:57

Nagyon szép lett! :)

Krisszta 2009.01.30. 22:55:59

Húú, de szépen berepedezett... :-) Szép hétvégét kívánok!

Cserike 2009.01.31. 04:57:10

Szép és kívánatos! Szinte érzem, hogy jó meleg még és legszívesebben kennék rá vajat, hogy megolvadjon rajta! Hmmmmmmmm!!!!!!

margit2 2009.02.01. 00:13:09

M! Már nyoma sincs, és tényleg egyszerű megcsinálni! %wink% Krisszta! Jó ropogós volt! %razz% Móni! Én sem tudtam ellenállni neki... %smile%

timuci 2009.02.01. 18:28:59

Ma elkészitettem a kenyeret és saját magam is meglepődtem mennyire könnyű elkésziteni és ami nagyon fontos, hogy síkerült!!!!!! Nagyon fini lett!Bátoritok mindenkit, hogy probálja ki! Köszönöm a receptet!!!! timuci

margit2 2009.02.01. 19:01:20

Örülök, hogy sikerült Timuci! %biggrin%
süti beállítások módosítása