Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Sósrúd - vízben pihentetve....

2010.01.20. 16:57 | margit2 | 28 komment

.

Ma egy érdekes technikával készítettem el ezeket a sósrudakat. Kati hozta a fórumba a receptet... Bevallom, hogy nagyon izgatott, hogy hogyan lehet olyan tésztával bánni, amit 1 óra hosszáig hideg vízben tartunk pihenni... Az eredmény nagyon tetszik. Igazán nincsen sok munka vele, és finom, porhanyós lett. Érdemes kipróbálni! Ezt biztos, hogy gyakran össze fogom dobni!

A receptje megtalálható itt, ahogy én csináltam: .... Sósrúd - vízben pihentetve

.

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr56031064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündérke 2010.01.20. 17:36:40

hmmm ma épp sósat ennék,megvan az ötlet ;) köszii

Dédike 2010.01.20. 17:36:55

Mostanában nem nagyon sütök, mert egy két szelet után a többi marad.

ametiszt 2010.01.20. 17:50:54

És mit vettél észre,milyen hatással volt rá a víz? mi történt a vízben a tésztával? Hideg vagy langyos víz kell hozzá?

margit2 2010.01.20. 18:27:48

Tündérke! Nekem is van még egy új krémmel készült keksztekercsből is, nem rég kaptam a krém receptjét, és persze meg kellett csinálni... Az a jó, hogy nem romlandó, holnap is ehetünk még belőle.... De valahogy sós kellett már nekünk is... Azért álltam ma neki... Ezt érdemes megcsinálnod! %razz%

margit2 2010.01.20. 18:28:33

Dédike! Minden nap én sem sütök, de mi 4-en vagyunk, és azért fogyogat minden szépen sorban... %wink%

margit2 2010.01.20. 18:32:59

Ametiszt! Hideg vízbe kell tenni az összedolgozott tésztát, cipó formában... El kell, hogy lepje a víz. Abban pihen 1 órát. Kicsit kel és keményedett is a tésztája. Izgultam, hogy milyen lesz, ha szedem ki.... Hát gyorsan egy tiszta konyharuhával megtöröltem, és máris egy jól lelisztezett deszkára tettem a tésztát. Nagyon könnyű volt sodorni. Tényleg finom, olyan porhanyós lett. Ízlik itthon mindenkinek! %smile%

Klarissz 2010.01.20. 19:11:29

Nagyon szeretem a sósrudat, pogácsát! Érdekesnek tűnik.....ki fogom próbálni

Gabi 2010.01.20. 19:21:44

Jujj, de guszták! Katinál is szemeztem vele, a technikáról már hallottam korábban, de én sem próbáltam, itt az ideje. :D

margit2 2010.01.20. 19:25:47

Klarissz! Nálunk is sok sajtos rúd fogyott eddig is... Ez más, mint amilyent szoktam... Tényleg fini... Kíváncsi is leszek rá, hogy holnap milyen lesz? %eek%

margit2 2010.01.20. 19:27:34

Gabi! Gyorsabban elkészül,mint a másik sajtos rúd... Meg amíg pihen, közben mást is lehet csinálni... Akkor hajrá! %wink%

amerika24 2010.01.20. 20:01:04

...nagyon jól néz ki, ezt ki kell próbálni...:)

margit2 2010.01.20. 20:04:30

... Én is csak halasztgattam, de ma nem bántam meg, hogy végre nekiálltam! %wink%

vnjudit 2010.01.20. 22:05:23

Micsosda merész ötlet %wink%

margit2 2010.01.20. 22:10:41

... Én is gondolkodtam az elkészítésén pár hétig, mióta hallottam róla... Pedig fotót is láttam, de szinte hihetetlennek tűnt, hogy ilyen könnyű lesz vele dolgozni... Aztán még sikert is arattam vele itthon. %wink%

ametiszt 2010.01.21. 08:57:53

Köszönöm Margitkám,kipróbálom a héten.

margit2 2010.01.21. 09:07:51

Ametiszt! Éppen most kaptam be 1-et, ugyanolyan finom porhanyós, mint este! Remélem, hogy Neked is ízleni fog! %razz%

Tündérke 2010.01.21. 12:22:30

kipróbálom ;)

margit2 2010.01.21. 15:01:39

Biztos nem fogod megbánni! %wink%

Kleincsillag 2010.01.21. 15:02:51

Nagyon jól néz ki,biztos vagyok benne hogy legalább annyira finom is...sokszor olvaslak...minden jót,szép napot..szeretettel...***Kleincsillag =)

margit2 2010.01.21. 15:08:57

Köszi! Aranyos vagy! %smile% Szívesen megkínálnálak, de talán még Te is összedobhatod, és megleped vele a családod... %wink%

pocakbebi 2010.01.21. 15:18:37

Jó kis recept!szerintem majd kipróbálom vendégvárónak!:)Meg persze a családnak!

margit2 2010.01.21. 15:45:44

Bizony ezt előre pár nappal nyugodtan megcsinálhatod, ha tudod, hogy vendégeid lesznek! ... Biztos a siker vele! %razz%

Tündérke 2010.01.21. 21:31:20

énis sokszor olvaslak,de gondolom észre is vetted :)

Utazó 2010.01.21. 21:52:51

Nálad mindig annyi finomság van :) A képen nagyon kínáltatja magát mindegyik süti. Biztosan nagyon fínomak. Vendégvárónak is tökéletes ez a sósrúd :)

margit2 2010.01.21. 22:04:50

Tündérke! ... igen, látlak. %smile%

margit2 2010.01.21. 22:07:24

Utazó! Köszi szépen. Szeretek finomat készíteni a vendégeimnek is. %razz%

Dorothy 2010.01.29. 08:03:57

Szia Margitka, nagyon hasonít ez egy régi hajdúsági ételre, ezt már ismertem, sőt nagyon gyakran kóstoltam is, ez speciel édesség, de a technika ismerős. Finom. http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=421

margit2 2010.01.29. 16:53:21

Szia Dorothy! Megnéztem a linket... Ezt így még nem ismertem, de volt valami hasonló recept... Na megkerestem Neked a receptek topikban... A 81-es hozzászólásba 2005. október 24-én írta be Csucsu nevű fórumozóm, Ő vizenkullogó néven... Nagyon hasonló. Ő is dícsérte... De bevallom, hogy elfelejtettem kipróbálni akkor... %wink%
süti beállítások módosítása