Margit2 blogja

Sütések, főzések, konyhai kísérletezéseim, kipróbált receptjeim gyűjteménye. Valamint virágok, növények, kerti ügyködések, kirándulások.

Friss topikok

  • margit2: @Amerika24: Én pontosan így vagyok ezzel... Ha csinálok rétest, akkor csak bolti leveles tésztával... (2024.04.25. 19:41) Rétes bolti réteslapból ismét...
  • margit2: @Amerika24: Nálunk húsvétkor és karácsonykor is mindig elkészítjük, nagyon szeretjük a kaszinótojá... (2024.04.13. 09:10) Kaszinótojás, lekváros bukta, medvehagyma...
  • margit2: @Amerika24: Tulajdonképpen én is visszaemlékeztem a régi sütésekre... Nálunk most újra felkerült a... (2024.02.25. 19:29) Somlói galuska...
  • margit2: @Amerika24: Tavaly én is kihagytam az élesztővel készült fánkot... Csak a sütőporral gyorsan elkés... (2024.01.31. 07:47) Fánk ( szalagos)...
  • margit2: @Amerika24: Őszintén nagyon együtt érzek Veled... még nagyon kevés idő telt el... Nekem édesapám n... (2023.12.06. 08:06) Advent első vasárnapja ma van.

Címkék

e (1) eE (1) Címkefelhő

Lecsó télre...

2022.08.01. 10:12 | margit2 | 2 komment

lecso1-2022.jpg

 Mivel jó sok paradicsomlé maradt tavalyról, és kecsap is, ezért az idén csak lecsót főzök be. Az első adagot már megcsináltam. Körülbelül 8 liternyi lett. Már a spejzban vannak a polcon. :)

Így  főztem be natúr:    Lecsó

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3117895161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2022.08.03. 07:00:03

Látom te is készülődsz a télre, és töltöd a kamrát rendesen.
Lecsót még nem raktam el, de van már kecsap és paradicsomlé, és tegnap szilvát tettem pár üvegbe, de csak cukorral , víz nélkül. Ez egy próba most , mert nagyon szeretem a szilvát a reggeli zabkásába, s hátha ez jó lesz bele majd. Láttam nálad a meggyet, hogy ugyan így raktál már el.
Egyszóval minket már nem érhet készületlenül a tél!

margit2 2022.08.03. 14:30:49

@Amerika24: Bizony igyekszek, ahogy Te is! :)
Igen, egy időben én is gyakran raktam el meggyet cukorral is , míg jól termett a meggyfa... De most már, hogy venni is kellett a terméshez, inkább csak kimagozva tettem el a fagyasztóládába. Az is finom a gyümölcslevesbe, és nagyon szeretjük belőle a meggymártást húsok mellé.
Akkor csak hajrá, amíg van mit! :)
süti beállítások módosítása